Sió – Gemenc 2022.09. 10-11.

 

Hosszú éveken át Gemenc Baja-környéki részeit jártuk, általában Dunafürdői kiindulással. A tömeg az évek alatt egyre nagyobb, az élmény egyre kisebb lett, ezért túránkon a saját tapasztalataink szerint is szarvasban, madarakban leggazdagabb, túrázóban legritkább területet, a Grébeci-Dunát és a Sió torkolatvidékének tavait járjuk be.
Tavalyi túránk frenetikusra sikerült. Szállásunk Szekszárdon az igényes és kitűnő Sió motel apartmanjaiban lesz két ágyas szobákban. A szombat éjszakát töltjük itt. Szombaton reggel 9.30-ig. találkozunk a szálláson, http://www.siomotel.hu/kiado-apartmanok/

Gyors bepakolás után Keselyűsön szállunk vízre és a Sió árterét, belső tavait fedezzük fel. Érintetlen vadvilág ez, sok-sok madárral, magaslessel, bújkálással.
Délutáni kikötésünk után a parton maradunk és a hagyományos EVENTUS GRILL VACSORA következik, majd elcsendesedünk, belopózunk az erdőbe és belehallgatózunk hangjaiba. Tudunk egy jó helyet…
Szarvasbőgés! A gím hímek harcra hívó nyögő-bőgő nászi dala a család, a vérvonal, a nemzetség fenntartásáért.

Vasárnap kiköltözünk és Érsekcsanádon szállunk vízre. Innen behatolunk Gemenc egy kevéssé ismert ágába, a Grébeci-Dunába (Gemenci Holt-Duna).
A Grébeci-Duna nagy előnye, hogy mindig evezhető, torkolati része megtartja a vízet akkor is, ha a Nagy-Duna vízszintje alacsonyabb. Bejárásaink során itt elképesztő mennyiségű szarvassal találkoztunk, túránkon korai indulással és halk evezéssel, anélkül hogy zavarnánk őket, most is reménykedhetünk.

A túra Érsekcsanádon ér véget.
Részvételi díj 28.000.- Ft, mely tartalmazza a kitűnő szombati szállásdíjat, szombati grill vacsorát, hajószállításokat, két napi evezést, túravezetést.
Éedeklődni a kenuklub@gmail.com címen, ill. telefonon: 06707707153 számon tudsz.

Ha megtetszett,

  1. Tedd a kosárba,
  2. Ezután kattints a jobb felső sarokban a kosár IKONRA, majd
  3. A jobb oldalon felugró PÉNZTÁR feliratra!

29000Ft

Elfogyott